Filmlerle Psikanaliz 2

Eğitim, psikanalizin ileri kavramlarını somut ve etkileşimli anlamak isteyenlere yöneliktir. Film kesitleri, teorik kavramları daha derin bir kavrayışa ulaştırmak için kullanılmaktadır.

Eğitmenler

No items found.

Öğrenecekleriniz

  • Fantezi: Öznenin daima bir arzusunu gerçekleştirdiği, kimi zaman kontrol dışı senaryolardır. Özne, mutlak anlamda bastırılmış ve unutulmuş olanın boşluğunu doldurmak için ‘Fantezi’ yoluna başvurur.
  • Bilinçdışı Fantezi: Tarih öncesi çağlarda deneyimlenmiş ve filogenetik olarak kuşaktan kuşağa aktarılmış sahneler bütünü.
  • İlk Sahne: Ebeveyn arasındaki cinsel ilişkinin gerçekten görüldüğü, tasarlandığı ya da fantezi boyutuna indirgendiği sahne kurgusu.  
  • Baştan Çıkarma: Çocuk tarafından gözlenen ya da onun içine dahil edildiği fantezilerdir.
  • Kastrasyon Fantezisi: ‘Negatif Oedipus Kompleksi’ kapsamında çocuğun anne ile özdeşleşerek hem pasif-fallik ve hem de anal konumda ürettiği fantezilerdir.
  • Memeye Dönüş Fantezisi: Psikoseksüel süreçler kapsamında yaşanan travmatik durumlar karşısında ortaya çıkan ve regresif özellikler taşıyan oral bileşenli fantezilerdir.
  • Rahme Dönüş Fantezisi: Psikoseksüel süreçler kapsamında yaşanan travmatik durumlar karşısında ortaya çıkan, regresif özellikler taşıyan ve ölüm dürtüsü kapsamında yapılanan fantezilerdir.
  • Tekinsiz: Tanıdık olmayan, tuhaf, gizemli, uğursuz, tiksinç, şaşılası, ürkütücü... Benliğe hem tanıdık-hem yabancı, hem canlı-hem cansız, hem tekil-hem ikiz, hem bilinen-hem bilinmeyen formlarda görünen ya da kendini hissettiren, imge özelliği kuşanmış bilinçdışı temsilci.
  • Deja Vu: Herhangi bir durum tarafından tetiklenen falsolu aşina olma hali. Söz konusu aşinalık, bilinçdışı anıları, fantezileri ve arzuları uyaran / temsil eden bir fenomen olarak kabul edilir.
  • Anksiyete: Herhangi bir tehlike algısına ya da beklentisine tepki olarak dışa vurulan, hoşnutsuzluk (disfori) uyandıran deneyim.

Eğitim İçeriği

1.⁠ ⁠Ders:
Fantezi ve Sinema (Bilinçdışı Fanteziler, Baştan Çıkarma, Kastrasyon, Memeye Dönüş, Rahme Dönüş, İlk Sahne)

2.⁠ ⁠Ders:
Tekinsiz ve Sinema (İkizler, Narsisistik Çift, Rakip Çift vs.)


3.⁠ ⁠Ders:
Deja Vu ve Sinema


4.⁠ ⁠Ders:
Anksiyete ve Sinema (Korku, Dehşet, Sıkıntı, Yok Olma Anksiyetesi, Temel Anksiyete, Ayrılık Anksiyetesi, Depresif Anksiyete, Paranoid Anksiyete, Kastrasyon Anksiyetesi)

Gereksinimler

Eğitim Filmlerle Psikanaliz Eğitimi'nin devam eğitimi niteliğindedir. Bu nedenle önceki eğitimi almayanlar için anlamak daha zorlayıcı olabilir.

Eğitmenler

Tan Tolga Demirci
Yönetmen & Yazar

Tan Tolga Demirci (d. 31 Aralık 1974, İstanbul), Türk film yönetmeni ve yazar. İlk ve ortaöğretimi Bursa’da yaptı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görüntü Yönetmenliği bölümünden 1996 yılında Korku Sineması’nın Psikanalizi...

öğrenci
yıl deneyim
kurs
1e1 görüşme talep et
1800
    
2200
eğitime katıl
Eğitim Detayları
26.2.2024
Yakında!
20.00 - 23:00
12 Saat & 4 Gün
Online
// or whatever ID you used